Kávé/Teafőzők
Berlinger Haus Burgundy Metallic Line teafőző/vízforraló 3L
Berlinger Haus Metallic Rosegold Line dugattyús kávé- és teafőző, 350 ml
Berlinger Haus Leonardo Collection 3 személyes "kotyogós" kávéfőző
Berlinger Haus Metallic Rosegold Line rozsdamentes acél vízforraló kanna, 3 L
Berlinger Haus Black Silver dugattyús kávé- és teafőző 600 ml
Berlinger Haus Metallic Rosegold Line török kávékiöntő
Berlinger Haus Burgundy Metallic Line rozsdamentes acél elektromos vízforraló termosztáttal, 1,7 liter
Berlinger Haus Moonlight Collection rozsdamentes acél elektromos vízforraló termosztáttal, 1,7 L, 2200 W
Berlinger Haus Burgundy Metallic Line elektromos üveg vízforraló 1,7 L
Berlinger Haus Metallic Rosegold Line digitális elektromos vízforraló 1,7 L
Carl Schmidt Sohn Koch Systeme Boxberg teás kanna rozsdamentes acélból 2 L
Berlinger Haus Metallic Burgundy Line dugattyús kávé- és teafőző, 600 ml
A kotyogós kávéfőző nemcsak a múlt sztárja!
A kotyogós kávéfőző sokak szemében a múlt évtized kávéfőzési kellékét testesíti meg, melynek ugyan már lejárt az ideje, de amire mégis mindenki vidáman emlékszik vissza. A valóságban, azonban szó sincsen arról, hogy ennek a technológiának az előnyeit csak a históriás kötetek őrizték meg. Tény és való, hogy a modern innovációk némileg háttérbe szorították, de ettől függetlenül esélytelen teljesen letörölni a kávéfőzés porondjáról. Eleganciában lehet, hogy verhetetlenek a hiper modern, ezernyi gombbal és funkcióval rendelkező kávégépek, de hasznosság és minőség tekintetében a kotyogós még mindig felülmúlhatatlan. A kávérajongók úgy tartják, hogy a mennyei nedű feketén a legjobb. A kotyogós közbenjárásával kétféle módon is elkészítheti az illatos reggelindítót. Ha jól megtömi a kávéfőzőt, és még le is nyomkodja a kávét, akkor roppantul erős, markáns folyadékot kaphat. Ám, ha kevesebb kávéval operál, s alacsony hőfokon engedi át a vizet, akkor igazán aromás, lágy kávé lehet az ajándéka.
Kevesen tudják, s talán még kevesebben próbálták ki, de a víz helyére tej is tölthető. Ha ön is szereti kicsit megbolondítani a kávéját, akkor ezt semmiképpen se hagyja ki. Ha kevesebb tejjel kívánná fogyasztani kedvenc kortyolni valóját, akkor fele víz, fele tej aránnyal ízes-illatos sikert generálhat. Ha cukorral édesíti meg a kávézós pillanatokat, akkor érdemes úgy megkotyogtatnia a kávéját, hogy a betöltött darált kávéra szórja a cukrot. Így a főlés során sokkal jobban összekeverednek az ízek és a hatások, a végeredmény pedig finomabb, mint a hagyományos: “főzés után cukrot bele” variáció.
A kotyogós kávéfőző hihetetlenül sokoldalú
A fenti példák kiválóan tanúskodnak arról, hogy a kotyogós igazi multifunkciós társ a konyhában. Természetesen, ha tejjel vagy hintett cukorral használja, akkor érdemes sűrűbben a tisztítás oltárán áldoznia, bár egy kis patina nem árthat egy ilyen patináns eszköznek. Nem nevezhető bonyolult találmánynak, de a varázsa megkérdőjelezhetetlen, s a használata sem okoz fejfájást, felesleges töprengést. A hangja millióknak ér fel egy vidéki kakas kukorékolással, míg a benne előállított kávé markánssága generációkat bájol el.