A kerámia tepsi segít a mosogatásban!
A kerámia tepsi egészségtudatos döntés, aminek a beszerzésével nem kevés pénzt takaríthat meg, ráadásul a mosószerre áldozott költségeket is komoly mértékben lefaraghatja. A bevonat ugyanis nem engedi letapadni az alapanyagokat.
Amikor legutóbb töltött csirkét készített, akkor a remekmű tálalása után mi volt az első dolga? Ha régebbi típusú tepsivel dolgozott, akkor szinte biztos, hogy a beáztatás a sürgősen elvégzendő feladatok élén állt. Hiszen enélkül a leragadt csirke és töltelék maradványok nagyjából levakarhatatlanok. Még a víz jótékony hatása sem feltétlenül elegendő a teljes sikerhez.
Ezzel szemben mi a helyzet, ha egy kerámia felületű variációba pakolja be az étkeket? Nos teljes siker, tapadásmentes végeredmény és öblítés. Nem mosás, nem suvickolás, nem dörzsölés és órákig tartó, mosogatót elfoglaló áztatás, hanem egyetlen egyszerű mozdulattal véghez vitt, meleg vízzel átfolyatott lemosás. Ennyi az egész. Ez első ránézésre elképzelhető, hogy apróságnak tűnik, de a gyakorlatban nincsen olyan háziasszony, vagy házigazda, aki ne örülne a több szabadidőnek és a mosogatás elkerülésének.
Azáltal, hogy nem kell a tepsit vakargatnia megőrizheti a kellék épségét és jó állapotát. Mert bár valószínűleg ha kapargatásra került a sor óvatosan járt el, azért ez akkor sem egy életbiztosítás a konyhai kiegészítő szempontjából.
A kerámia tepsi új ízeket hozhat a konyhájába!
A kerámia, mint bevonat nemcsak praktikus előnyöket tartogat önnek. Magát a főzési, sütési mechanizmust is megváltoztathatja, ugyanis az ilyen felület nem igényel plusz zsiradékot. Elfelejtheti a tocsogós fogásokat és elkezdhet hozzá szokni az egészségesen, felesleges hozzáadott anyagok nélkül elkészülő fogások utánozhatatlan ízvilágának élményéhez.
Az egészségtudatos gondolkodás ezen a területen is megjelenik. Mindennek tetejében az összetevők teljesen új ízkarakterét ismerheti meg azáltal, hogy plusz zsiradékkal nem torzítja el az ízlelés pillanatait.
A tepsi minőségi paramétereinek köszönhetően nem évekre, hanem sokkalta inkább évtizedekre új színt hozhat a gasztronómiájába, nem kevés időt, egészséget és energiát takarítva meg pusztán az örömteli és eredményes használatával.