A kuktafazék teljesen átírhatja mindazt, ami eddig a főzéssel kapcsolatban törvényszerűségnek tűnt
A kuktafazék jelenlétével nem mindennapi reform érhető el a konyhában. Sokan kicsit tartanak a használatától, főleg azon irreális filmek, reklámok és videók miatt, ahol a kukták hogyhogy nem felrobbantak. Azonban ez nem történhet meg, lévén a rendszer, ha rendeltetés szerint alkalmazott, akkor sípol, amikor eléri a magas hőmérsékletet. Vagyis úgy is megfogalmazhatnánk, hogy ez az a konyhai eszköz, ami szól, ha teljesítette a feladatát. Mégpedig jól hallhatóan.
Kinek éri meg a kuktafazék beszerzése?
Mindenkinek. Aki csak húslevest szokott főzni épp ugyanannyira érintett, mint aki mindenféle ételremekekkel rukkol elő időről-időre. A felhasználási területei széles skálán mozognak. Ami a rendszer gigantikus pozitívuma, hogy a zártságának köszönhetően villámgyorsan felforr benne a víz. Minden egyes fogásnál megvan, hogy mekkora mennyiségű vizet kell a fazékba önteni, tehát erre ténylegesen érdemes odafigyelni. Mivel a lényeg jelen esetben a főzési idő jelentős lerövidülése, ezáltal az ételek vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalma magas marad. Egyszerűen azért, mert nincs elegendő idő arra, hogy a hasznos összetevők elpárologjanak.
Úgyhogy ha nagyon röviden és dióhéjban akarjuk összefoglalni az előnyöket, akkor azt mondhatjuk, hogy villámsebesen egészséges fogások készíthetőek a létező legnagyobb könnyedséggel és a lehető legkevesebb macerával. Kevés idő, kevés erő, kevés energia fogy főzés közben. Kellhet ennél több az elégedettséghez és persze az ízletes sikerekhez? Aligha! Na jó, természetesen egy megfelelő méretű kuktafazék nem árt mindennek a megvalósításához. A paraméterek kérdését az egyéni igények fényében célszerű alaposan körbejárni, hogy végül tényleg egy olyan modellre essen a választás, ami minden tekintetben megfelel a felmerülő elvárásoknak.
A kuktafazék biztonságosan használható?
Igen, teljes mértékben. Nem véletlenül erősítünk rá erre a tényre még egyszer, mert sokakban valóban él egy félelem, ami az alkalmazás milyenségéhez kötődik. De nincs mitől tartani! A főzés így vadonatúj dimenzióba helyezhető.