A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket használunk, a weblap bizonyos működéséhez, a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, valamint reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheted az Adatkezelési tájékoztatónkat és a sütik használatának részletes leírását.

Az indukciós palacsintasütő időtálló választás

Az indukciós palacsintasütő kezelése pofonegyszerű, köszönhetően a ma már újítónak nem is számító mágnesességen alapuló technológiának. Amikor a piacra betört az indukciós főzőlap, mint újítás, hatalmasat szólt. Azáltal, hogy a teljesítménye pont ugyanannyira könnyen paraméterezhető, mint mondjuk a főzés ideje vagy a szükséges energia felhasználásának mennyisége, megreformálta a főzés pillanatait. Mivel a tűzhely azonnal, már bekapcsolás után alkalmazásra kész, így az alkotás nemcsak eredményesen, hanem gyorsan mehet végbe. Dióhéjban ezért annyira közkedvelt ez a vívmány, ami ráadásként kisebb alapterületű konyhákban is elfér. A főzőlap mini kivitelben is elérhető, ami azoknak tökéletes választás, akik kiegészítő berendezésnek szánják.

Az indukciós edények külön jelöléssel rendelkeznek

A technológia előnyei kizárólag megfelelő edénykészlettel aknázhatóak ki. A jelölés minden esetben egyértelmű. Üveg, kerámia vagy porcelán edények nem megfelelőek erre a célra, ahogy az alumínium vagy réz variációk sem kompatibilisek. Az öntöttvas, rozsdamentes acél verziók ellenben ideálisak. Az aljuk egyenes, lapos és kellően vastag.

Természetesen attól még, hogy a kiszemelt edény indukciós, sima gáz vagy villanytűzhelyen is alkalmazható. A nehézség akkor jelentkezik, hogyha az otthoni kelléktár nagy része nem felel meg a fent felsorolt feltételeknek. Viszont apránként, lépésenként haladva a csere megoldható anélkül, hogy túlságosan sok anyagi áldozattal járna a folyamat.

Érdemes beruházni az indukciós technológiára?

Akik mellette döntöttek, azt mondják, hogy a lehető legjobban határoztak. Azaz a visszajelzések kivétel nélkül pozitívak. A különleges, mágnesességen alapuló szerkezet kis helyen is elfér, a tisztítása roppantul egyszerű és gyors. A főzőfelülettel érintkező edényeknek csak az alja forrósodik fel, ezáltal a főzés sokkalta biztonságosabbá válik. Egyes kutatások még arra is rávilágítanak, hogy az edények vastartalma jótékonyan befolyásolja a bennük elkészülő gasztronómiai remekeket. A főzőlapnak semmilyen egészségkárosító hatása nem ismert. Pacemakerrel rendelkezőknek azonban ellenjavallott a használata, mert a főzési folyamat közben létrejövő mágneses tér bezavarhatja az érzékeny készülék működését. Hasonló okokból érdemes odafigyelni az elhelyezésre is, amire egyébként a gyártók mindig felhívják a figyelmet. A többi elektronikai készülék például jó, ha kellő távolságban található. Nagyjából ennyi, amit kifizetődő elsajátítani és figyelembe venni a technológiával kapcsolatban.

Az indukciós palacsintasütő nehezen mozgatható?

Sokan tartanak attól, hogy az öntöttvas, rozsdamentes acél edények a tetemes súlyuk miatt bizony nehézkesen emelgethetőek, forgathatóak. Tény és való, hogy az indukciós palacsintasütő sem arra hivatott, hogy a levegőben dobálós sütési módszerhez asszisztáljon. Ám ettől függetlenül azért nem nevezhető megoldhatatlan feladatnak a mozgatása. Viszont sütés közben nem releváns a le-fel húzogatás, mert egyrészt a tűzhely számtalan beállítása vagy akár leállítása egyetlen gombnyomás műve, másrészt az egyenletes sütési felületnek hála, egy késsel vagy speciális eszközzel pillanatok alatt megfordítható a mennyei eledel.

Ezek az edények épp a masszív, anyagban nem szűkölködő kialakításuk miatt hosszú élettartamot borítékolnak. Nem könnyen szereznek sérüléseket, horpadásokat és a bevonatuk is ellenálló. Szóval évek helyett, reálisabb évtizedekre tervezni velük. Innentől kezdve pedig belátható, hogy a beruházás tulajdonképpen befektetés, mégpedig az elégedettségre okot adó, gasztronómiai alkotásokban dúskáló jövőbe.

Az indukciós edények használatával nem kevés idő takarítható meg

Eleve sokat nyom a latba, hogy a tűzhely azonnal működőképes. Nem kell bemelegednie, nem kell előkészíteni a főzéshez, rögtön rendelkezésre áll. Aztán a folyamat hatékonysága is kimagasló, lévén nyomban elérhető a megfelelő hőmérséklet, teljesítmény, azaz energia- és főleg időpazarlás nélkül indulhat a fogások remekelése.

Na, de ami még bónusz pozitívum, az a tisztává varázslás könnyedsége. A tűzhely finomhangolása ellehetetleníti az odakozmálást, ahogy a minőségi edények kivitele is erről gondoskodik. Vagyis miután elkészültek a tányérokba való, ínycsiklandó étkek, nem kell áztatással, várakozással és súrolással számolni. Nincsen szükség a dörzsölő kefére, és a markáns vegyszeres behatások is a felejtés homályába száműzhetőek. Ha ezek az időtöredékek összeadódnak, akkor bizony tetemes mennyiségű szabadidővel gazdagodhat, amit aztán kedve szerint használhat fel.

Az indukciós edények a formavilágukkal is kitűnnek a tömegből?

Igen. Az indukciós palacsintasütő is szemrevaló darab, akárcsak a kategória többi tagja. A gyártók ugyanis nemcsak arra koncentrálnak, hogy a főzőlappal kompatibilis eszközök maximális funkcionalitást borítékoljanak, hanem az esztétikusságot is elérendő célként kezelik. Úgy tűnhet, hogy a konyhában nincs túl nagy jelentősége annak, hogy miként mutatnak a kellékek. Ám főleg hosszútávon mégiscsak kiderül, hogy azok a legkedveltebb edények, amik könnyen, egyszerűen, eredményesen vethetőek be, és közben gyönyörködtetnek.