A kotyogós kávéfőző divatosabb, mint valaha
A kotyogós kávéfőző egykor óriási slágertermék volt. Persze az is elképzelhető, hogy a szükség nagy úr elv alapján, egyszerűen nem akadt más, kávéfőzésre alkalmas eszköz. Így aztán a kotyogós jött, látott és gyakorlatilag a háztartások leggyakrabban használt részévé vált. Igen ám, de megjelentek az innovatív technológiai újítások, a darálós és egyéb kávéfőzők, amik végül kiszorították a piacról. Vagy mégsem?
A kotyogós kávéfőző visszatért és kedveltebb, mint valaha
Úgy tűnt egy időben, hogy a technikai vívmányok ténylegesen lesöprik a palettáról a régi kávéfőzési megoldást. De, amivel nem számoltak azok, akik pusztán a technológiai érveket tartották szem előtt, hogy a kotyogósban készített fekete cseppek bizony ízletesek voltak. Karakteresek, sőt, egyedülálló módon formálhatóak is. Aki ráérzett a szépségére, és beletanult a főzés rejtelmeibe, az bizony olyan eszközt tarthatott a kezében, ami akár barista célok elérését is támogathatta. Pontosan ez a felfedezés vezetett odáig, hogy egyszer csak újra feltűnt az elfeledettnek hitt kellék, és döbbenetes mértékű sikert aratott. Jelenleg konkrétan erre a típusra specializált receptek tucatjai születnek, és a különböző főzési eljárások is egyre egyedibb módon jelennek meg. A kotyogós sokoldalúságáról tanúskodik azon apró mozaik is, hogy sokan teák készítésével kísérleteznek a közbenjárásával, ráadásul kortyolható sikerrel.
Mi a kotyogós kávéfőző legjobb tulajdonsága?
A nagyszerűsége talán az egyszerűségében rejlik. Pillanatok alatt előkapható, megtölthető, feldobható a tűzhelyre. Megbízható, strapabíró és stramm, ráadásul mobilizálható. A kávéimádók kelléktárából kétségtelenül nem hiányozhat.